Wolf Invest Group Bucataria
Bucataria
In designul contemporan, bucataria a dobandit functii tot mai variate: spatiu de gatit, de luat masa, de socializat, sau chiar de relaxare. Din aceste motive, ideile actuale de amenajare se extind si aduc in prim plan mobila de bucatarie cu finisaje lucioase sau mate, compartimentare inteligenta si functii estetice complexe.

Bucataria

In designul contemporan, bucataria a dobandit functii tot mai variate: spatiu de gatit, de luat masa, de socializat, sau chiar de relaxare. Din aceste motive, ideile actuale de amenajare se extind si aduc in prim plan mobila de bucatarie cu finisaje lucioase sau mate, compartimentare inteligenta si functii estetice complexe. 

Bucătăria mai este numită și „inima casei”, pentru că este una dintre cele mai speciale camere dintr-o locuință. Aici îți începi ziua, cu o cafea tare, și aici o închei, alături de familie și de o cină delicioasă. Este o încăpere în care îți petreci mult timp și care merită toată atenția ta.

Sfaturi pentru amenajarea bucătăriilor mici de apartament
Apartamentele de bloc nu sunt foarte generoase când vine vorba despre spațiul dedicat acestei camere, așa că trebuie să alegi cu grijă obiectele de mobilier. Sfatul nostru pentru a amenajarea bucătăriei de apartament este să alegi un colțar dotat cu spații de depozitare, un mobilier de bucătărie cât mai compact și culori deschise, atât la mobilier, cât și la draperii, covoare și finisaje, pentru a da senzația unui spațiul mai mare.


În amenajarea unei bucătării mici de bloc optează pentru un mobilier realizat la comandă și până în tavan pentru a utiliza la maximum fiecare centimetru pătrat de care dispui. Nu ezita să pui în aplicare idei nonconformiste – o masă extensibilă de perete sau amenajarea unui bar/masă la glaf, o insulă care să fie și blat de lucru și loc de luat masă.Alege electrocasnice încorporabile pentru a mai economisi loc și pentru a crea senzația unui spațiu ordonat și aerisit. 

Bucătărie open space în living (stil American) – Avantaje și Dezavantaje
Bucătăria în stil american este din ce în ce mai populară și mai întâlnită în locuințele românilor.
Principalul avantaj al amenajării interioare cu living și bucătărie legate este cel al spațiului – se economisește mult loc și da senzația unei bucătării încăpătoare. Un alt avantaj este faptul că îți oferă o libertate crescută în ceea ce privește amanajarea, poți să pui în aplicare o mulțime de idei, pentru că ai mai mult loc. Poți amplasa o insulă, tot de inspirație americană, și un loc de dining mare, cu spațiu pentru familia extinsă.


Dezavantajul amenajării unei bucătării deschise ar fi cel legat de mirosurile de mâncare ce se vor împrăștia în toată casa în lipsa unei uși care să despartă cele două încăperi. Desigur, o hotă de bună calitate face această problemă să dispară. În cazul în care locuiești la apartament, amenajarea open space necesită o aprobare din partea asociației de proprietari, deoarece implică daramarea unui perete.

Amenajarea bucătăriilor înguste și lungi (dreptunghiulare)
Bucătăriile înguste reprezintă o provocare în ceea ce privește amenajarea. O varianta de luat în calcul este amenajarea în formă de L despre care vorbeam mai sus, completată cu o masă îngustă pe peretele opus sau, și mai bine, cu o masă extensibilă de perete.
O altă idee este folosirea, în locul unei mese clasice, a unui bar îngust și înalt. Alege culori cât mai deschise, poate chiar alb pentru pereți, blat și masă. În amenajare unei bucătării mici și înguste ține cont că mobilierul ar trebui să fie și el într-o nuanță deschisă – bejul, galbenul deschis, o nuanță deschisă de verde sunt alegeri excelente.

Dacă ai o bucătărie îngustă și lungă, poți opta pentru decuparea unui spațiu între peretele care da în living sau în hol și amenajarea unui loc de luat masă acolo.